Accessibility Tools

NOVAS DO CONCELLO

- Trinta persoas degustaron tres pratos e unha sobremesa que tiñan, entre os seus ingredientes, caña branca, tostada e de herbas

- As actividades do “Agosto Gastronómico” continúan o domingo cunha demostración de coctelería

PratoCaña1

Valga, 18 de agosto de 2022.

O mes de agosto en Valga é sinónimo de gastronomía e onte quedou demostrado unha vez máis no showcooking “A caña no prato”, que contou cunha trintena de asistentes. O equipo de Indo e Vindo Gastronomía amosou como a augardente do país tamén pode comerse integrada en múltiples receitas e combinada cos ingredientes máis variados.

Rocío Garrido, Coque Fariña e Fran Jamardo ofreceron unha demostración culinaria en vivo na que elaboraron unha ensalada, un peixe, unha carne e unha sobremesa; un menú completo no que empregaron as diferentes variedades de caña (branca, tostada e de herbas), introducíndoas nos pratos de diferente maneira. No caso da ensalada de gambón e polbo, a caña tostada reducida formaba parte da vinagreta. No segundo prato, bonito de Burela con alga wakame, empregouse caña de herbas para o selado do peixe na tixola.

O terceiro prato que se degustou foi tenreira galega con pexegos, incorporando ao guiso caña branca e substitución do viño ou da cervexa, que son máis habituais na cociña. Por último, a sobremesa foi unha deliciosa torta de queixo con marmelada de nectarina, en cuxa elaboración se empregou augardente tostada.

Os chefs xogoaron coas cantidades de caña e como onde a introducían co obxectivo de que os comensais puideran percibir a súa presencia nos pratos pero sen eclipsar ao resto de produtos e sabores.

As elaboracións maridáronse cun viño da IXP Terra de Barbanza e Iria da adega local Torres Augusti e un espumoso de La Fabulosa.

Este foi o segundo dos catro showcookings que se programaron no marco do “Agosto Gastronómico”. A vindeira actividade, “Moito máis que caña”, terá lugar o domingo ás 13:00 horas e nela María Rey elaborará diferentes cócteles con caña. Por último, o vindeiro mércores será a quenda da anguía na última demostración de cociña desta edición da festa.

 PratoCaña3 PratoCaña4

PratoCaña5 PratoCaña6

boton facebookboton twitter   boton youtube

boton cita previa sede

boton extensions

boton sede electronica

boton bandos

boton rueiro

boton tempo

boton obradoiro

Volver