Accessibility Tools

NOVAS DO CONCELLO

- Degustaron catro pratos salgados e un doce maridados con viños de Torres Augusti e licores de La Fabulosa

- O evento, enmarcado na Festa da Anguía e Mostra da Caña do País, celebrouse no xardín posterior do Museo

CataMaridaxe1

Valga, 26 de agosto de 2021.

Valga segue a promocionar os dous produtos protagonistas da súa festa máis emblemática, a anguía e a caña do país, a través de actividades gastronómicas coma a cata-maridaxe na que onte participaron trinta e cinco comensais, entre inscritos e autoridades. Asistiu o alcalde, José María Bello Maneiro, ao que acompañaron varios concelleiros do equipo de goberno e tamén representantes dos concellos de Pontecesures, Caldas de Reis e Padrón.

O xardín posterior do Museo da Historia engalanouse para acoller a actividade, enmarcada no “Agosto Gastronómico” organizado polo Concello, e que permitiu explorar novas formas de introducir a anguía e a augardente na cociña a través dun menú composto por catro pratos salgados e un doce, deseñados e elaborado polos chefs de Indo e Vindo Gastronomía: Fran Jamardo, Rocío Garrido e Coque Fariña. Receitas sorprendentes tanto á vista coma ao gusto, maridadas cos licores de Vermutería La Fabulosa e os viños da adega Torres Augusti, da Indicación Xeográfica Protexida Barbanza e Iria.

O comezo foi potente cun “Chourizo de anguía ao inferno”, queimado en caña do país, que se serviu acompañado do vermú vermello de La Fabulosa. Un dos pratos máis aplaudidos foi o “Craquer de avea e alga nori con anguía en texturas”, unha galleta salgada con humus e anguía en tres texturas diferentes, acompañada dunha emulsión de pementos de Padrón e ovas de peixe voador. Esta elaboración maridouse cun albariño Pepe Cabanas de 2018.

Os asistentes degustaron tamén unha anguía braseada con salsa de cítricos, verduras, crema de remolacha e boniato asado, que se acompañou do viño Castelum Augusti. Pechou a sección de pratos salgados un “Brioche de anguía á barbacoa”, un bocadillo de pan brioche con canónigos, mango, xerminados de cebola, cebola crocante e anguía á barbacoa. A presentación incorporaba unha pipeta con zume de limón para que cada persoa o integrara ao seu gusto. O albariño Pepe Cabanas 2017 foi o complemento para esta receita.

A velada pechouse cun toque doce, coa sobremesa “Texturas de froita e chocolate”, unha proposta inspirada no prato “Anarquía” de Jordi Roca e que sobre un fondo branco presentaba unha diversidade de cores, sabores e texturas que permitiu aos comensais experimentar diferentes sensacións en función de como mesturaran os distintos ingredientes. A maridaxe, neste caso, correu a cargo de La Fabulosa, dunha crema de chocolate.

Ademais, colaborou neste evento a empresa Xacobleas, coas súas obleas de sabores con forma de cuncha peregrina coas que foron agasallados todos os participantes.

Cócteles con caña do país

O “Agosto Gastronómico”, a actividade máis novidosa desta edición da Festa da Anguía e Mostra da Caña do País, está chegando á súa fin. Queda pendente de celebrarse o Showcooking “Moito máis que caña”, que terá lugar o vindeiro domingo a partir das 13:00 horas no entorno do Centro de Interpretación da Caña do País.

O cocteleiro profesional Diego Dasilva elaborará catro cócteles con augardente de Valga que serán degustados polos asistentes. O aforo, de 25 persoas, está xa completo.

CataMaridaxe2 CataMaridaxe3

CataMaridaxe4 CataMaridaxe5

CataMaridaxe6 CataMaridaxe7

boton facebookboton twitter   boton youtube

boton cita previa sede

boton extensions

boton sede electronica

boton bandos

boton rueiro

boton tempo

boton obradoiro

Volver